Salon international London

28.10.2013 Izobraževanja

Glavni namen je bil obisk največjega sejma v Veliki Britaniji Salon International, kjer razstavljajo največja imena v svetu frizerstva. Kroženje med stojnicami in ogled dela odličnih in najuglednejših frizerjev na odru pred stojnicami sta bila pravi užitek. Najbolj me je navdušil nastop ekipe Paul Mitchell in njihovih predstavnikov. Udeležila sem se tudi seminarja akademije Sassoon, ki ima najvišje standarde in jih tudi postavlja v frizerstvu. Natančnost, dovršenost in ustvarjalnost so besede, ki ti prve pridejo na misel ob občudovanju njihovih stvaritev.

Istočasno je v znameniti dvorani Royal Albert Hall potekal Alternative Hair Show, ki velja za najprestižnejšo in največjo dobrodelno frizersko prireditev. Njen namen je zbiranje sredstev za raziskave levkemije. Udeležila sem se znamenite prireditve, kjer je nastopal tudi Slovenec Tomaž Turk s svojo kreacijo.

Nori občutki, ko gledaš najboljše med najboljšimi, vsaka prireditev, seminar posebej sta me navdušila. Ko prideš s takega obiska pri frizerskih mojstrih, imaš polno glavo idej in komaj čakaš, da jih uresničiš – roke, škarje so veliko drznejše, oči vidijo več kot sicer, res neverjetni občutki, ki te spremljajo še dolgo. Balzam za dušo vsakega frizerja! Obisk Londona je bil resnično lepa izkušnja in komaj čakam, da jo ponovim!